Κότσια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα


ΚΟΤΣΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά:
4 κότσια
10 πατάτες
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνω τα κότσια, ρίχνω θυμάρι και λάδι και τα αφήνω για 1 ώρα να μαριναριστούν.
Καθαρίζω τις πατάτες και τις χαράζω με το μαχαίρι, όχι μέχρι κάτω.
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
Τα βάζω όλα στη γάστρα και προσθέτω λίγο ελαιόλαδο ακόμη και το χυμό λεμονιού.
Ψήνω σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και προς το τέλος χωρίς καπάκι για να πάρει χρώμα.


Credits:
Olga Sv
Κότσια χοιρινά με πατάτες στη γάστρα