Ραβανί αμυγδάλου



ΡΑΒΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά, χωρισμένα
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
4 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
1 φλ. τσαγιού αμυγδαλοψιχα
1 φλ. τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα, το αμύγδαλο, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας προσεχτικά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 28cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις για 35 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1 κ.σ. κονιάκ

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά εκτός ψυγείου και στην συνέχεια όλο το βράδυ.
Οπότε την επόμενη σερβίρουμε εάν θέλουμε με παγωτό.