
ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Μαλακά, αφράτα, αρωματικά και λιώνουν στο στόμα!!
Υλικά
- 250 γρ. γιαουρτι στραγγίστο
- 160 γρ. ζαχαρη (αν θέλετε γλυκά βάλτε 200 γραμ.)
- 150 γρ. καλαμποκελαιο
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φάκελο μπεικιν παουντερ
- 1 βανίλετα η 2 καψουλακια βανίλιας
- 3/4 φλιτζανακι ελληνικού χυμό πορτοκαλιού
- 1 μικρό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3 κουταλακι μαχλεπι
- 1/3 κουταλάκι κακουλέ
- 1/4 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο αλεύρι σας πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη που δεν θα κολλάει σε λαδωμένα χέρια, μην την κάνετε πολύ σφιχτή, εμένα μου πήρε 650 γρ.)
Για την Επάλειψη
- 1 αυγό
- 1 - 2 κουταλιές γάλα
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, εστία πάνω - κάτω, ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο σας.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
