Τα Τσουρεκάτα κουλουράκια της Γκόλφως (Βίντεο)


ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μαλακά, αφράτα, αρωματικά και λιώνουν στο στόμα!!

Υλικά

  • 250 γρ. γιαουρτι στραγγίστο
  • 160 γρ. ζαχαρη (αν θέλετε γλυκά βάλτε 200 γραμ.)
  • 150 γρ. καλαμποκελαιο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φάκελο μπεικιν παουντερ
  • 1 βανίλετα η 2 καψουλακια βανίλιας
  • 3/4 φλιτζανακι ελληνικού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 μικρό κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 κουταλακι μαχλεπι
  • 1/3 κουταλάκι κακουλέ
  • 1/4 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
  • αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
  • όσο
  • αλεύρι σας πάρει η ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη που δεν θα κολαει σε λαδωμένα χέρια,μην την κάνετε πολύ σφικτή.
  • εμένα μου πήρε με αυτό το αλεύρι 650 γρ.

Για την Επάλειψη
  • 1 αυγό
  • 1 - 2 κουταλιές γάλα

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, εστία πάνω - κάτω, ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο σας.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί



Credits: