Ταραμοκεφτεδάκια



ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Όνειρο!!!!
Αλήθεια δεν έχω φάει ωραιότερα πουθενά!

Υλικά
Ταραμά 2 κ.σ γεμάτες (έβαλα ροζ)

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας:
1 κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια χλωρά
1 σκορδάκι χλωρό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 πράσο, όλο το άσπρο μέρος και λίγο απ' το πράσινο
1 πιπεριά Φλωρίνης
μαϊντανό
άνηθο
δυόσμο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο κύμινο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

Ξεπλένουμε ελαφρώς τον ταραμά σε σουρωτήρι με πυκνό πανάκι.
Κατόπιν τον βάζουμε στο μπλέντερ να σπάσει λίγο, μαζί με το ξερό κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε.
Μεταφέρουμε σε λεκανάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε σε ζύμη σχετικά αραιή. Να κολλάει!
Αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα.
Παίρνουμε ένα κουτάλι ζύμη, τη βάζουμε στην παλάμη μας και πλάθουμε στα γρήγορα.
Μια κίνηση ίσα - ίσα για το σχήμα!
Τηγανίζουμε τα ταραμοκεφτεδάκια σε καυτό λάδι (μισό - μισό) να ροδίσουν καλά.
Βάζουμε χαρτί κουζίνας στο πιάτο για τα περιττά λάδια.
Δε χρειάζονται αλεύρωμα, φτιάχνουν έτσι ωραία κρούστα ροδοκκόκινη και γυρνάνε εύκολα.
Σκέτη απόλαυση!
Τη διαφορά στη γεύση την κάνει η πιπεριά και το πράσο.
Εννοείται κι όλα τα υπόλοιπα.


Credits:
Βάνα Ντελή
Ταραμοκεφτεδάκια