Τούρτα σοκολάτα - φράουλα



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΦΡΑΟΥΛΑ

Παντεσπάνι
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
2 κ.σ. νερό
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάω αυγά, ζάχαρη, βανίλια και αλάτι 5 - 8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.
Ρίχνω και το νερό.
Προσθέτω σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζω το μίγμα σε 26αρι τσέρκι και ψήνω στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.

Σιρόπι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Τα βράζω όλα μαζί για 1 λεπτό

Μους φράουλας
300 γρ. σαντιγί
3 κ.σ. άχνη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες σταγόνες άρωμα φράουλας
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Εκτέλεση
Φτιάχνω το ζελέ φράουλας με τη μισή ποσότητα νερού και το αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την αχνη σε σαντιγί κι έπειτα ρίχνω το ζελέ, το άρωμα και το χρώμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
Βάζω την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

Μους σοκολάτας
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. γάλα
άχνη όσο γλυκιά την θέλω

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί).
Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.

Γκανάς σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. μέλι



Credits:
Eleni Kalaitzidou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα σοκολάτα - φράουλα