Σπιτικά χειροποίητα Λαζάνια με κιμά



ΣΠΙΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Ένα μπελαλίδικο αλλά πεντανόστιμο και χορταστικό φαγάκι!
Τα λαζάνια τα έφτιαξα μόνη μου με φρέσκα αυγουλάκια, αλεύρι σκληρό και ψιλό σιμιγδάλι.
Όταν θα έχετε χρόνο, φτιάξτε το (ακόμη και με έτοιμα λαζάνια) αρέσει πολύ στα παιδιά.
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή με έτοιμα λαζάνια.

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε 300 γρ. ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ και 200 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ.
Κάνουμε μια λακκούβα και μέσα σπάμε 3 ΑΥΓΑ, λίγο ΑΛΑΤΙ, 1 κουταλιά ΛΑΔΙ και λίγο ΝΕΡΑΚΙ.
Ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε σε  5 μπάλες και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Μετά τα ανοίγουμε φυλλαράκια όχι πολύ λεπτά όπως της πίτας.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ΛΑΔΙ και σοτάρουμε 1 κιλό ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και 1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ.
Σβήνουμε με ΚΡΑΣΙ και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 κουταλιές ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και λίγο ΝΕΡΟ και αφήνουμε να βράσει.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ...
1,5 κιλό ΓΑΛΑ το βάζουμε με λίγο ΑΛΑΤΙ και 2 κουταλιές ΒΟΥΤΥΡΟ και αφήνουμε να κάψει.
Χτυπάμε 3 ΑΥΓΑ με 5 κουταλιές ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και 1/2 κούπα ΓΑΛΑ και το ρίχνουμε στο καυτό ΓΑΛΑ ανακατεύοντας να πήξει.
Προσθέτουμε λίγο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ και 1/2 κουταλάκι ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ.
Κόβουμε το κάθε φύλλο στη μέση, το ρίχνουμε σε ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ για μισό λεπτό, μετά σε ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ και στο σουρωτήρι.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ενα ταψί Νο38, ρίχνουμε λίγο ΚΙΜΑ, λίγη ΜΠΕΣΑΜΕΛ και από πάνω στρώνουμε ΦΥΛΛΟ.
Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα ρίχνοντας και λίγο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ενδιάμεσα.
Κρατάμε τη μισή ΚΡΕΜΑ για πάνω.
Ρίχνουμε ΤΥΡΑΚΙ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.



Credits:
Ρουλα Λυρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπιτικά χειροποίητα Λαζάνια με κιμά