Σταφιδόψωμα


ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ

Υλικά
300 ml γάλα χλιαρό
150 γραμ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. 
1 κούπα σταφίδες
42 γρ μαγιά νωπή
200 ml ελαιόλαδο
15 γρ αλάτι 
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο 
το ασπράδι από από ένα 2ο αυγό στη ζύμη
τον κρόκο από το 2ο αυγό με λίγο γάλα αραιωμένο για επάλειψη

Εκτέλεση
Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτω όλα τα υλικά και το αλεύρι λίγο λίγο ζυμώνοντας. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο, αναλόγως το αλεύρι.
Τα ζυμώνω καλά, σκεπάζω το μπολ και αφήνω στην άκρη να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την κόβω σε 15 κομμάτια τα οποία πλάθω σε μπαλάκια.
Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
Τα αλείφω με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, με πινέλο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 20 λεπτά.
Τα βγάζω και τα περνάω με μέλι αραιωμένο με λίγο νερό.


Credits:
Evdokia Bitsakaki
Μπαχάρι και κανέλα.
Σταφιδόψωμα