
ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
- 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- φλούδα και ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- άχνη ζάχαρη και κανέλα για σερβίρισμα (εγώ έβαλα ζάχαρη καστανή και κανέλα)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη το ξύσμα και τη φλούδα.
- Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ. και αδειάζουμε το μίγμα.
- Από πάνω έριξα ζάχαρη καστανή και κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη