Υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο



ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
φλούδα και ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
2 αυγά
2 βανίλιες
άχνη ζάχαρη και κανέλα για σερβίρισμα (εγώ έβαλα ζάχαρη καστανή και κανέλα)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τη 1/2 κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη το ξύσμα και τη φλούδα. 
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30εκ. και αδειάζουμε το μίγμα.
Από πάνω έριξα ζάχαρη καστανή και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.


Credits:
Ελενη Τσιουκανη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Υπέροχη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο