Χταπόδι με μακαρόνια


ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΆ
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά τοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί
4-5 κόκκους μπαχαρι
3 με 4 γαρυφαλακια
1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
Μερικά κλωναρακια μάραθο
Αλάτι
Πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε το χταποδάκι κομμένο, πλυμένο, στραγγισμένο και ανακατεύουμε
Όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό και τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για περίπου μια ώρα.
Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά.