
ΑΠΙΘΑΝΑ BROWNIE ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, NUTELLA ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Συνοδεύστε με μία μπάλα παγωτό και απολαύστε το!
Υλικά
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- 3 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- ¾ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού φουντούκια
- 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού κακάο
Για την κρέμα Nutella
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού Nutella
- ¼ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα φουντούκια
Για την κρέμα σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη σκούρα σοκολάτα
- 2 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά, στους 175 με 180 βαθμούς.
- Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Για την κρέμα Nutella ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά.
- Για την κρέμα σοκολάτας, λιώνουμε όλα μαζί τα υλικά σε σιγανή φωτιά σε μπεν μαρί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Αλείφουμε τα brownies με την κρέμα Nutella, διακοσμούμε με την κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια.
