
Υλικά
- 1 κύβο μαγιά (25 γρ)
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές μέλι
- ¼ κούπας λάδι
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 2 κούπες ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
- ρίγανη
- ¼ κούπας λάδι για την μέση και για επάνω
Εκτέλεση
- Ενεργοποιώ τη μαγιά με λίγο νερό, 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι.
- Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά.
- Η ζύμη είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Αφήνω να φουσκώσει και τη χωρίζω σε 2 κομμάτια.
- Ανοίγω 2 φύλλα 1 εκατοστό πάχος περίπου.
- Ρίχνω τις ελιές, τη ρίγανη και λίγο λάδι.
- Σκεπάζω με το άλλο κομμάτι και ρίχνω λάδι.
- Κόβω σε λωρίδες και στρίβω.
- Αφήνω να φουσκώσουν και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Μόλις τα βγάλω αλείφω με λίγο λάδι για να γυαλίσουν!
Δημιουργός συνταγής: Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας