Καβουροσαλάτα με σουρίμι

Καβουροσαλάτα με σουρίμι, καρότο και άνηθο

Υλικά

  • 2 συσκευασίες σουρίμι, ψιλοκομμένα
  • κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • άνηθο, ψιλοκομμένο
  • καρότο, τριμμένο

Σως:

  • 3 μέρη μαγιονέζα
  • 1 μέρος κέτσαπ
  • λίγη μουστάρδα 
  • λίγο ούζο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σουρίμι.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το τριμμένο καρότο. 
  3. Ανακατεύουμε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα αρώματα και τα χρώματα. 
  4. Σε ένα μικρό μπολ φτιάχνουμε τη σως: ενώνουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος ρίχνουμε το ούζο — λίγο κάθε φορά — και δοκιμάζουμε, ώστε να μην καλύψει τις άλλες γεύσεις. 
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. 
  6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να δέσουν τα υλικά.
  7. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα, μόνη της ή επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, μέσα σε αραβικές πίτες ή ως γέμιση σε καναπεδάκια. 


Ιδέες & παραλλαγές από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Αν θέλουμε πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή λίγη καυτερή σάλτσα. 
  • Για πιο ελαφριά σως, μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος της μαγιονέζας με γιαούρτι. 
  • Αντί για ούζο, μπορούμε να δοκιμάσουμε λίγη βότκα.
Ψιλοκομμένο σουρίμι

Δημιουργός συνταγής: Zoy Plarn

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!