Τούρτα σοκολατίνα


ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.
70 γρ. κακάο
250 γρ. βραστό νερό
140 γρ. βούτυρο
440 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά μεσαία
1 κ.σ. βανίλια υγρή
260 γρ. ξινόγαλο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
500 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 36%λιπαρά
2 κ.σ. άχνη
250 γρ. σοκολάτα μπίτερ
Κροκάν φουντουκιού και μαυροκέρασο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ :
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
λίγο λικέρ όταν κρυώσει

ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ
Ό,τι θέλουμε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το κακάο κοσκινισμενο και το βραστό νερό.
Το ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια μεγάλη σιτα βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και τα κοσκινίζουμε.
Στο μίξερ χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατεψει.
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια.
Όταν γίνουν ένα ωραίο μίγμα προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ρίχνουμε το ξινογαλο.
Τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθει το μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε αποσπώμενη φόρμα 26 εκ.
Αφού έχουμε βάλει στο πάτο λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε στον αέρα για 25'.
Όταν κρυώσει το ξεφορμαρουμε το αφήνουμε να πάνω σε σχάρα.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις πάτους.
Το σιροπιαζουμε.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Όταν ζεσταθεί πολύ καλά την ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, την αφήνουμε για 1'-2 'να μαλακώσει η σοκολάτα και την ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Όταν γίνει ένα ωραίο μίγμα το αφήνουμε στη άκρη να χλιαρύνει.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει.
Όταν έχει χλιαρύνει το μείγμα το ενώνουμε με το τυρί.
Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

ΣΤΉΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ.
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο πάνω στην βάση της τούρτας και το σιροπιάζουμε.
Βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση, λίγα σκόρπια στραγγισμένα μαυροκέρασα, λίγα καβουρδισμενα φουντούκια.
Το ίδιο επαναλαμβάνουμε έως ότου τελειώσουν τα παντεσπάνια μας.
Στο τέλος ρίχνουμε λίγη λιωμένη σοκολάτα με λίγο μέλι, από πάνω.
Κάνουμε ροζέτες από το μείγμα της γέμισης και ρίχνουμε λίγα καραμελωμένα φουντούκια.
Με το κροκαν φουντουκιού την καλύπτουμε γύρω γύρω.
Την έβγαλα μια νύχτα στο ψυγείο και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Credits:
Anna Lampropouloy
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ