Κορμός λευκής σοκολάτα



ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΆ:
250ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
200ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΆΧΝΗ (όχι πολύ γεμάτο)
400ΓΡ ΜΠΙΣΚΌΤΑ (ότι σας αρέσει)
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
60ΓΡ ΙΝΔΟΚΑΡΙΔΟ
200ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΛΕΥΚΉ
130 ΓΡ ΦΡΈΣΚΙΑ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ MALIBU ( η ότι άλλο έχουμε)

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΛΕΥΚΉ 200ΓΡ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΛΑΔΙ (καλαμποκέλαιο)

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε να ζεσταθεί, όχι να βράσει!
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να λιώνει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει πολύ καλά (στο ψυγείο).
Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη γκανάζ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα) αφού κρατήσουμε λίγα για τη διακόσμηση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια τα οποία έχουμε ραντίσει με το λικέρ.
Ανακατεύουμε το μίγμα και το αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
Κλείνουμε σφικτά και βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι και διακοσμούμε τον κορμό με τη σοκολάτα και τα φουντούκια που έχουμε κρατήσει.
Αυτή τη φορά τον διακόσμησα διαφορετικά…


Credits:
Georgia Chatzimanoli-Grimwood
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ