
Παραδοσιακά λαδοκούλουρα με κανέλα που είναι η τέλεια συνοδεία για τον καφέ μας! 
Υλικά
- 1 ποτήρι (περίπου 200 ml) ελαιόλαδο ή ελαφρύ σπορέλαιο
 - 1 ποτήρι πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
 - 1,5 ποτήρι ζάχαρη
 - 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (την προσθέτουμε μέσα στον χυμό)
 - 1 κ.γ. κανέλα
 - ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
 - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 - Περίπου 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως λίγο λιγότερο ή περισσότερο, αναλόγως την απορροφητικότητα)
 
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την πορτοκαλάδα και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά – το μείγμα θα αφρίσει.
 - Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
 - Ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
 - Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα, ανάλογα με τον φούρνο μας).
 - Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα που μας αρέσει (πλεξούδες, δαχτυλίδια ή απλά μπαστουνάκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
 - Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά. Προσέχουμε να μη σκληρύνουν – πρέπει να μείνουν αφράτα.
 - Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε σε κουτί ή μεταλλικό δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα.
 
Δημιουργός συνταγής: Μαρια Ροβιθακη