Εύκολο και ευωδιαστό κέικ μανταρινιού

Κέικ μανταρίνι
Υπέροχο!

Υλικά

  • 3 μανταρίνια καθαρισμένα χωρίς φλούδα
  • 3 αβγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 130 γρ ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από μανταρίνι
  • 320 γρ φαρίνα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπλέντερ τα μανταρίνια να πολτοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη να χτυπηθεί λίγο.
  3. Μετά προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα.
  4. Αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε τη φαρίνα, ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
  6. Αν θέλουμε και γλάσο ανακατεύουμε ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ στο ΧΥΜΟ ενός ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτή.

Δημιουργός συνταγής: Μαίρη Ηλιοπούλου