Εύκολο και ευωδιαστό κέικ μανταρινιού

Κέικ μανταρίνι

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΥΩΔΙΑΣΤΟ ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ


Υπέροχο!!


Υλικά

3 μανταρίνια καθαρισμένα χωρίς φλούδα
3 αβγά
200 γρ ζάχαρη
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
130 γρ ηλιέλαιο
1 βανίλια
ξύσμα από μανταρίνι
320 γρ φαρίνα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπλέντερ τα μανταρίνια να πολτοποιηθούν.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη να χτυπηθεί λίγο.
Μετά προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα.
Αδειάζουμε σε μπολ στο οποίο έχουμε τη φαρίνα, ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Αν θέλουμε και γλάσο ανακατεύουμε ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ στο ΧΥΜΟ ενός ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ μέχρι να γίνει ελαφρώς πηχτή.

Credits: Μαίρη Ηλιοπούλου