
ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά:
- Ένα κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- Χοντρό αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 στα 9) να ζεσταθεί καλά
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το στήθος έτσι ώστε να έχει σχεδόν το ίδιο πάχος παντού
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάνω στο χέρι μας μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε το κοτόπουλο να πάνε παντού τα υλικά μας
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το αφήνουμε για 2.5 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχει ασπρίσει γύρο-γύρο μέχρι την μέση
- Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά
- Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (4 στα 9) και αφήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά
- Το γυρνάμε από την άλλη και το αφήνουμε επίσης για άλλα 4-5 λεπτά
- Το αφαιρούμαι από το τηγάνι και το αφήνουμε τουλάχιστον 5 λεπτά να ξεκουραστεί πριν σερβίρουμε.
Tips:
- Άμα ανησυχούμε μήπως δεν ψηθεί καλά το κοτόπουλο, το χτυπάμε ελαφρώς πριν το βάλουμε στο τηγάνι ώστε να γίνει πιο λεπτό ή την τελευταία φορά που το γυρνάμε σκεπάζουμε με καπάκι ώστε να ψηθεί πιο έντονα
- Άμα έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 60-65°C στο εσωτερικό του κοτόπουλου
- Προτεινόμενα μπαχαρικά: κάρυ, κουρκουμάς, μπούκοβο, κύμινο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια επιθυμούμαι και μας αρέσουν
- Άμα έχουμε φρέσκια ρίγανη την ρίχνουμε μετά το τελευταίο γύρισμα για να μην πικρίσει.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas