Μπανόφι



ΜΠΑΝΟΦΙ

Υλικά
1 κουτί καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο
80 gr. βούτυρο
180 gr. μπισκότα degestive
300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
3 μπανάνες
50 gr. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μέτριο τσέρκι χτίζουμε... τα πλαϊνά και τη βάση δημιουργώντας μια τάρτα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με την σαντιγί.
Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.