Κουλουράκια



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά
320 γραμμάρια βούτυρο Lurpak ή τύπου Κέρκυρας
320 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
3-4 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι φαρίνα αυτό που φουσκώνει μόνο του
λίγο κονιάκ
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ το μικρό γάλα
4 κόκκους μαστίχα στο μούλτι με λίγη ζαχαρη

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά, 1 κούπα αλεύρι από το 1 κιλό (αυτό το κάνω γιατί όταν πέσει το κονιάκ μέσα στα αυγά αρχίζει η ζύμη και είναι σαν να κόβει ενώ εάν έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι είναι μία χαρά),
το κονιάκ, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το γάλα και λίγο - λίγο το αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, περίπου κάνα μισάωρο, πλάθουμε, αλείφουμε με λίγο ασπράδι ελαφρά χτυπημένο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)