Κρασάτες μπριζόλες με ρύζι μπασμάτι



ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 κούπα ζωμό βοδινό
1 κ.σ. ζάχαρη
θυμάρι
σκόρδο αποξηραμένο ή μία σκελίδα ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κ.σ. κορν φλάουρ (για το δέσιμο της σάλτσας)
 
Για το ρύζι:
2 κούπες ρύζι basmati
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι μικρό, ξερό ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
λίγο σκόρδο αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
4 κούπες ζωμό λαχανικών
 
Εκτέλεση για τις μπριζόλες :
Σε κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω καλά τις μπριζόλες μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Πρώτα βάζω τις μπριζόλες και τα υπόλοιπα μετά από ένα λεπτάκι.
Σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τον ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός το κορν φλάουρ.
Σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες.
Αφού μαγειρευτούν, διαλύω σε μία κούπα με νερό (όχι ζεστό) το κορν φλάουρ και το προσθέτω στην κατσαρόλα μου για να δώσω την σάλτσα.
 
Για το ρύζι:
Σε κατσαρολάκι λιώνω την μαργαρίνη.
Σοτάρω το κρεμμύδι και το ρύζι.
Προσθέτω τον ζωμό, τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω σε κλειστό καπάκι.


Credits: