Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο

Υλικά

Για το φύλλο

αλεύρι 500 γρ.
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό περίπου 200 - 250 γρ.
με το ζυμάρι κάνω 10 μπαλάκια που ανοίγω σε μικρά φύλλα

Για την κρέμα

1,200 γραμ.φρέσκο γάλα
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
100 γρ. βούτυρο

Άλλα υλικά

150 γρ. βούτυρο λιωμένο
κανέλα
άχνη

Εκτέλεση

Βουτυρώνω ένα ταψί κουζίνας και στρώνω 5 φύλλα (κάθε φορά που βάζω φύλλο βουτυρώνω).
Ρίχνω την κρέμα και μετά αλλά 5 φύλλα.
Χαράζω κομμάτια και ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρω με άχνη και κανέλα.


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη