
Υλικά
Για το φύλλο
αλεύρι 500 γρ.1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
νερό χλιαρό περίπου 200 - 250 γρ.
με το ζυμάρι κάνω 10 μπαλάκια που ανοίγω σε μικρά φύλλα
Για την κρέμα
1,200 γραμ.φρέσκο γάλα1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
λίγο αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
100 γρ. βούτυρο
Άλλα υλικά
150 γρ. βούτυρο λιωμένοκανέλα
άχνη
Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα ταψί κουζίνας και στρώνω 5 φύλλα (κάθε φορά που βάζω φύλλο βουτυρώνω).
Ρίχνω την κρέμα και μετά αλλά 5 φύλλα.
Χαράζω κομμάτια και ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρω με άχνη και κανέλα.
Ρίχνω την κρέμα και μετά αλλά 5 φύλλα.
Χαράζω κομμάτια και ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. (Μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα).
Σερβίρω με άχνη και κανέλα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη