
Έφτιαξα λοιπόν το πιο εύκολο μπισκοτογλυκό, που όσο παγώνει γίνεται ακόμα καλύτερο.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 3 φακελάκια βανίλια άνθος αραβοσίτου
- 1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη (10 κ.σ. περίπου)
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές βούτυρο, όχι μαργαρίνη.
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Δεν το αφήνουμε να βράσει, απλά να ζεσταθεί.
- Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσιτου και τους 2 κρόκους.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε βράζοντας σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο κρύο.
- Στρώνουμε σε ένα τάπερ μια στρώση μπισκότα.
- Ρίχνουμε λίγη κρέμα να τα σκεπάσει όσο είναι ζεστή, για να μαλακώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. Εμένα μου βγήκαν 4 στρώσεις.
- Τελειώνουμε με κρέμα.
- Ωραία επιλογή αν μας αρέσει βέβαια, να βάλουμε πάνω από την κρέμα ζελέ της αρεσκείας μας. Το κάνει πιο δροσερό. Εγώ έτριψα μπισκότο .
- Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
