Τσουρέκια Πασχαλινά


ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ (ΌΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη
300 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
170 γρ. βούτυρο
1 φακελάκι μαχλέπι (σκόνη)
2 - 3 σποράκια μαστίχα (αλεσμένη)
2 κύβους μαγιά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, 1/2 κούπα χλιαρό νερό, 1 κούπα αλεύρι και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 1 ώρα να γίνει το προζύμι μας.
Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το χλιαρό γάλα.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ζυμώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο (εδώ σταματάμε το ζύμωμα, απλώς διπλώνουμε 4 - 5 φορές τη ζύμη.).
Αφήνουμε να φουσκώσει 2 ώρες.
Πλάθουμε τσουρεκάκια, αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και ψήνουμε αφού αλείψουμε με αυγό και αμύγδαλο φίλε, στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.



Credits:
Ρουλα Λυρου