Cheesecake black forest



CHEESECAKE BLACK FOREST

Υλικά
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
 
Για την κρέμα:
100 γρ. βύσσινα κομπόστα
σταγόνες σοκολάτας
400 γρ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο

Τρίβουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει μαζί με τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και τοποθετούμε μέσα σε τσέρκι πάνω σε πιατέλα.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα μας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη και το κακάο μέχρι να γίνει μία κρέμα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, όχι όμως πολύ γιατί μετά θα χτυπηθεί και με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε την κρέμα κακάο μέσα στην χτυπημένη σαντιγί και τα ομογενοποιούμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Βάζουμε την μισή κρέμα πάνω απ' την βάση του μπισκότου, ρίχνουμε σταγόνες σοκολάτας και μερικά βύσσινα και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα, αφού κρατήσουμε λίγη για τη διακόσμηση. Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινα!


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ