Kεμπάπ κοτόπουλο

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!

Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλου 850 γρ (βγάζει 5 κεμπάπ)
  • 1/2 σκόνη κρεμμύδι
  • 1/4 σκόνη σκόρδου
  • 5 σταγόνες ούζο
  • 5 φυλλαράκια μαϊντανού
  • 2 κομμάτια πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κομμάτια πιπεριές κέρατο
  • 2 κουταλάκια κοφτά σάλτσα η κέτσαπ γλυκό η καυτερό
  • 1 με 2 κουταλιές τριμμένο τυρί
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλεύρι
  • μπαχαρικά, αλάτι με προσοχή , πιπέρι μαύρο, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη,μπούκοβο ,κάρυ, κουρκουμά, κύμινο,λίγο σκόνη μίγμα λαχανικών, λίγο μίγμα αν έχετε μπαχαρικών για κεμπάπ.
  • Σάλτσα για επάλειψη πριν το ψήσιμο
  • σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με λίγο ελαιόλαδο για να αλείψουμε και από τις δύο πλευρές

Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, αερόθερμο για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, όχι να ψηθεί πολύ γιατί θα στεγνώσουν.


Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού