
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ
Υλικά
- 1 ποτήρι μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- κακάο
- κανέλα
- βανίλια
Εκτέλεση
- Καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τα έλαια σε ΟΧΙ πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Έχω κάνει από πριν το σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και βανίλια ίσα να πάρει μια βράση.
- Και έτσι καυτό το ρίχνω στο σιμιγδάλι.
- Ανακατεύω ως να πήξει.
- Κρατάω μια ποσότητα και ρίχνω κανέλα και κακάο.
- Για όσους το προτιμούν έτσι ..οπως το βλεπουν ..
- Βάζω σε φόρμα, το αφήνω δύο τρία λεπτά και ξεφορμάρω.
Δημιουργός συνταγής: Stavroula Giannoulh
