Χαλβάς με σιμιγδάλι και κακάο

Υλικά

  • 1 ποτήρι μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι καστανή ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • κακάο
  • κανέλα
  • βανίλια

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζω το σιμιγδάλι με τα έλαια σε ΟΧΙ πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  2. Έχω κάνει από πριν το σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και βανίλια ίσα να πάρει μια βράση.
  3. Και έτσι καυτό το ρίχνω στο σιμιγδάλι.
  4. Ανακατεύω ως να πήξει.
  5. Κρατάω μια ποσότητα και ρίχνω κανέλα και κακάο.
  6. Για όσους το προτιμούν έτσι ..οπως το βλεπουν, βάζω σε φόρμα, το αφήνω δύο τρία λεπτά και ξεφορμάρω.

Δημιουργός συνταγής: Stavroula Giannoulh