
ΣΠΑΝΑΚΟΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- 6 - 7 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ, 1 ματσάκι ΤΡΥΦΕΡΟ ΣΠΑΝΑΚΙ, λίγο ΔΥΟΣΜΟ.
- Aφού τα πλύνουμε πολύ καλά τα ψιλοκόβουμε, ρίχνουμε λίγο ΑΛΑΤΙ και τα πιέζουμε με τα χέρια μας. τα αφήνουμε για δέκα λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 ΑΥΓΑ, τρίβουμε με τα χέρια 100 γρ. ΦΕΤΑ, λίγο ΠΙΠΕΡΙ, 1/2 κουταλιά του γλυκού ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ.
- Τα ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε τα ΛΑΧΑΝΙΚΑ μας που έχουμε στύψει με τα χέρια να φύγουν τα παραπανήσια υγρά και προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι ΝΕΡΟ.
- Μετά ρίχνουμε το ΑΛΕΥΡΙ μέχρι να γίνει ένας χυλός και να στέκεται στο κουτάλι.
- Βάζουμε στο τηγάνι ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ να κάψει, ρίχνουμε με το κουτάλι της σούπας τις τηγανιτές μας και τις αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
