
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Υλικά:
- 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 ml νερό
- 80 ml γάλα
- 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, περίπου 2 δάχτυλα, και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα μας προσέχοντας να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι.
- Αφαιρούμε με ένα απορροφητικό χαρτί, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μπόλικο μέλι και κανέλα.
Tips:
- Μπορούμε να φτιάξουμε μπάλες από το ζυμάρι μας και να τοποθετήσουμε μέσα κομματάκια σοκολάτας, φέτα ή ότι άλλο επιθυμούμε
- Μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε ξινόγαλο με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα για να βγουν πιο αφράτες.
Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas