Τηγανίτες



ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


Υλικά:

  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 ml νερό
  • 80 ml γάλα
  • 30 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, περίπου 2 δάχτυλα, και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα μας προσέχοντας να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι.
  • Αφαιρούμε με ένα απορροφητικό χαρτί, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Tips:

  • Μπορούμε να φτιάξουμε μπάλες από το ζυμάρι μας και να τοποθετήσουμε μέσα κομματάκια σοκολάτας, φέτα ή ότι άλλο επιθυμούμε
  • Μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε ξινόγαλο με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα για να βγουν πιο αφράτες.


Δημιουργός συνταγής: Alex Foukas

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!