Τηγανίτες



ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Υλικά:
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 ml νερό
80 ml γάλα
30 γρ. λιωμένο βούτυρο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο, περίπου 2 δάχτυλα, και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα μας προσέχοντας να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι.
Αφαιρούμε με ένα απορροφητικό χαρτί, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Tips:
Μπορούμε να φτιάξουμε μπάλες από το ζυμάρι μας και να τοποθετήσουμε μέσα κομματάκια σοκολάτας, φέτα ή ότι άλλο επιθυμούμε
Μπορούμε αντί για γάλα να βάλουμε ξινόγαλο με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα για να βγουν πιο αφράτες.


Credits: