Ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα

ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ


Ένα εύκολο, γρήγορο, πολύ νόστιμο και ευέλικτο σνακ που μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορα υλικά.


Υλικά 

  • 3 κούπες αλεύρι 
  • 1 κούπα χλιαρό νερό 
  • 1 κούπα ελιές, ψιλοκομμένες 
  • 1/4 κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1/2 κ.σ. μέλι 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη 

Εναλλακτικές Γεύσεις:
  • Φέτα 
  • Κασέρι 
  • Πιπεριές 
  • Μανιτάρια 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο χλιαρό νερό. 
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. 
  3. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές ή όποιο άλλο υλικό θέλουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης και να μην πλάθεται. 
  4. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  5. Διπλώνουμε, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο μας.
  6. Αν θέλουμε, μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσουμε στο ψυγείο.
  7. Με ελάχιστο αλεύρι, δίνουμε στρογγυλό σχήμα στα ψωμάκια χωρίς να ζυμώσουμε. 
  8. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν τα παραψήνουμε!

 

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget