ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
Ένα εύκολο, γρήγορο, πολύ νόστιμο και ευέλικτο σνακ που μπορεί να προσαρμοστεί με διάφορα υλικά.
Εναλλακτικές Γεύσεις:
Υλικά
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 1 κούπα ελιές, ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπας ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- Φέτα
- Κασέρι
- Πιπεριές
- Μανιτάρια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
- Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές ή όποιο άλλο υλικό θέλουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι κολλώδης και να μην πλάθεται.
- Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Διπλώνουμε, ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο μας.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσουμε στο ψυγείο.
- Με ελάχιστο αλεύρι, δίνουμε στρογγυλό σχήμα στα ψωμάκια χωρίς να ζυμώσουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν τα παραψήνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
