
ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
- 4 κότσια
- 1 κιλό πατάτες
- 4 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη Σως
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μπαλσάμικο λεμόνι + πορτοκάλι
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1 κ.σ. κοφτό κύμινο
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σως να ομογενοποιηθούν.
- Στη γάστρα βάζουμε τα κότσια αφού τα πλύνουμε και βγάλουμε τυχόν αίματα, τις πατάτες και τα σκόρδα.
- Με πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές με τη σως και τις πατάτες από πάνω.
- Σκορπάμε εδώ κι εκεί το βούτυρο στις πατάτες.
- (Εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι (1 φλ. καφέ), αλλά δεν χρειάζονταν).
- Σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και από πάνω το καπάκι της.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 30' στη δεύτερη από κάτω σχάρα (ο φούρνος μου έχει 5 θέσεις ψησίματος) και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Τέλος ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και μόνο με τη λαδόκολλα ψήνουμε αλλά 15' (εμένα μου πήρε 25' ) να πάρουν χρώμα.
