Κότσια στο φούρνο με πατάτες


ΚΟΤΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά
4 κότσια
1 κιλό πατάτες
4 σκ. σκόρδο
50 γρ. βούτυρο

Για τη ΣΟΣ
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο λεμόνι + πορτοκάλι
1 λεμόνι το χυμό του
1 κ.σ. κοφτό κύμινο
1 κ.σ. θυμάρι ξερό
αλάτι

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σος να ομογενοποιηθούν.
Στη γάστρα βάζουμε τα κότσια αφού τα πλύνουμε και βγάλουμε τυχόν αίματα, τις πατάτες και τα σκόρδα.
Με πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές με τη σος και τις πατάτες από πάνω.
Σκορπάμε εδώ κι εκεί το βούτυρο στις πατάτες.
Εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι ( 1 φλ. καφέ), αλλά δεν χρειάζονταν.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και από πάνω το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30' στη δεύτερη από κάτω σχάρα (ο φούρνος μου έχει 5 θέσεις ψησίματος) και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες.
Τέλος ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και μόνο με τη λαδόκολλα ψήνουμε αλλά 15' (εμένα μου πήρε 25' ) να πάρουν χρώμα.



Credits:
Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου