Κότσια με Πατάτες στο φούρνο

ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 


Υλικά

  • 4 κότσια
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη Σως
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο λεμόνι + πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κ.σ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι


Εκτέλεση

  1. Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σως να ομογενοποιηθούν.
  2. Στη γάστρα βάζουμε τα κότσια αφού τα πλύνουμε και βγάλουμε τυχόν αίματα, τις πατάτες και τα σκόρδα.
  3. Με πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές με τη σως και τις πατάτες από πάνω.
  4. Σκορπάμε εδώ κι εκεί το βούτυρο στις πατάτες.
  5. (Εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι (1 φλ. καφέ), αλλά δεν χρειάζονταν).
  6. Σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και από πάνω το καπάκι της.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 30' στη δεύτερη από κάτω σχάρα (ο φούρνος μου έχει 5 θέσεις ψησίματος) και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες.
  8. Τέλος ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και μόνο με τη λαδόκολλα ψήνουμε αλλά 15' (εμένα μου πήρε 25' ) να πάρουν χρώμα.

ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Δημιουργός συνταγής: Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget