Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της σως να ομογενοποιηθούν.
Στη γάστρα βάζουμε τα κότσια αφού τα πλύνουμε και βγάλουμε τυχόν αίματα, τις πατάτες και τα σκόρδα.
Με πινέλο αλείφουμε τα κότσια από όλες τις πλευρές με τη σως και τις πατάτες από πάνω.
Σκορπάμε εδώ κι εκεί το βούτυρο στις πατάτες.
(Εγώ πρόσθεσα και λίγο νεράκι (1 φλ. καφέ), αλλά δεν χρειάζονταν).
Σκεπάζουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και από πάνω το καπάκι της.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς για 30' στη δεύτερη από κάτω σχάρα (ο φούρνος μου έχει 5 θέσεις ψησίματος) και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 2 ώρες.
Τέλος ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και μόνο με τη λαδόκολλα ψήνουμε αλλά 15' (εμένα μου πήρε 25' ) να πάρουν χρώμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!