
ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αυτά τα τυροπιτάκια είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ. Ετοιμάζονται εύκολα με λίγα υλικά και ψήνονται σε λίγα λεπτά.Υλικά
- 1 αυγό
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 ml καλαμποκέλαιο
- Λίγο πιπέρι
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το χέρι
Για το άλειμμα:
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη, χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γιαούρτι και το καλαμποκέλαιο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο πιπέρι για γεύση.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, ζυμώνοντας ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Ενσωματώνουμε τη χοντροκομμένη φέτα στη ζύμη, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με τον κρόκο του αυγού για να αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!


