Τυροκούλουρα



ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Υλικά
500 γρ. χλιαρό γάλα
200 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. λιωμένο Βιτάμ
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
2 φακελάκια μαγιά
Γύρω στο 1 κιλό Αλεύρι γ.ο.χ.

γέμιση
500 γρ. φέτα

επάλειψη
1 αυγό με 1 κ.σ. νερό
Σουσάμι

Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι ώστε να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα.
Μοιράζουμε 12 κομμάτια όσο μπορούμε ομοιόμορφα, ανοίγουμε το ζυμάρι μακρόστενο, βάζουμε μέσα φέτα, το κάνουμε ρολό και κλείνουμε σε κουλούρι.
Βάζουμε την επάλειψη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου μισή ώρα, να πάρει το χρώμα που θέλουμε.


Credits:
Μαρια Ροβιθακη