Απίθανος Μουσακάς



ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ

Υλικά για την κρέμα μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα μακράς διαρκείας ή φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο βάζω Φυτίνη
6 κουταλιές σουπάς κορν φλάουρ
2 αυγά
1 κούπα τυρί πεκορίνο
1 κούπα σκληρό Δανίας
Αλάτι
Μοσχοκάρυδο

Για τον κιμά
1 κιλά κιμά μοσχαρίσιο (εγώ προτιμώ ελιά)
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
σάλτσα
μαϊντανός
5 - 6 ντοματίνια
αλάτι,
πιπέρι
(αλλες φορες βαζω κανελιτσα και αλλες βαζω μπαχαρι)
ξυδι για το σβησιμο του κιμα και ελαιολαδο για το τσιγάρισμα.
Από λαχανικα βαζω πατατα και μελιτζάνα μόνο

Ψήνω πανω σε λαδοκολλα στο γκριλ του φουρνου σκετες τις μελιτζανες και πατατες χωρις λαδι απο πανω, μονο με αλατι. Ο μουσακας βγαινει πολυ ελαφρυς χωρις καθολου λαδι μεσα.

Εκτελεση για την μπεσαμελ:
Σε κατσαρολα ριχνω το βούτυρο με το γαλα και μολις παρει βραση ριχνω το κορν φλαουρ που το εχω διαλυσει πρωτα σε μια κουπα με χλιαρο γαλα.
Ανακατευω καλα μεχρι να πηξει και οπως ειναι καυτη η κρεμα ριχνω μεσα τα 2 αυγα τα οποια τα εχω χτυπησει νωριτερα/
Επισης ριχνω και τα τυρια στο τελος, το αλατι και το μοσχοκαρυδο.


Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ