Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι με ρυζάκι και μπόλικα μυρωδικά



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΜΕ ΡΥΖΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Λατρεμένο!!

Υλικά
1 μεγάλο λάχανο
1 1/2 κούπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1 1/2 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το λάχανο και το βράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει (εγώ συνήθως το βράζω απ' την προηγούμενη μέρα).
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το ρύζι.
Βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.
Περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι και χωρίζουμε απ' το ζουμί.
Με το μίγμα του ρυζιού και τα λαχανόφυλλα τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Τους βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αφού έχουμε στρώσει στον πάτο της, μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Περιχύνουνε με το ζουμί τους ντολμάδες, καλύπτουμε μ' ένα πιάτο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με ελάχιστη σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν οι ντολμάδες μας.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ