Πατάτες με κιμά και τυριά στο φούρνο


ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Η νοστιμιά στο πιάτο μας !!!
Πως το λένε δε ξέρω αυτό που ξέρω είναι ότι τα πιάτα μας δε θέλουν πλύσιμο!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνω πρώτα τον ΚΙΜΑ (μισό κιλό).
  2. Τον σοτάρω με ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
  3. Σβήνω με ΚΡΑΣΙ.
  4. Ρίχνω 3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ περασμένες από το μουλτι, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΚΑΝΕΛΑ και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
  5. Ωστόσο κόβω ΠΑΤΑΤΕΣ ροδέλες και τις περνάω από το τηγάνι.
  6. Μόλις γίνει ο ΚΙΜΑΣ σε ταψάκι στρώνω ΠΑΤΑΤΕΣ ρίχνω ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ, ΚΙΜΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ψιλοκομμένο, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΤΥΡΙΑ, ΚΙΜΑ και κλείνω με ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ.
  7. Τέλος φέτες ΝΤΟΜΑΤΑΣ και 2 φέτες ΓΚΟΥΝΤΑ κομμένο κομμάτια.
  8. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να λιώσουν τα τυριά!

ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget