Κορμός πάστα ταψιού



ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. άχνη ζάχαρη
250 γρ. Βιτάμ
4 κ.σ. κακάο
1 φλ. του ελληνικού καφέ κονιάκ
200 ml γάλα φρέσκο

Βάζουμε στο μπολ Βιτάμ - άχνη - κακάο και τα δουλεύουμε 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κονιάκ.
Βουτώντας τα μπισκότα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μείγμα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το ισιώνουμε.

ΣΑΝΤΙΓI:
Χτυπάμε 2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά με 1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ).
Την απλώνουμε απαλά πάνω στο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.

ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε την κατσαρολάκι στην εστία στο χαμηλό 250 γρ κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 250 γρ κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. Βιτάμ.
Ανακατεύουμε συνέχεια κατά διαστήματα μέχρι να κρυώσει.
Βγάζουμε το κρύο γλυκό και ρίχνουμε απαλά το γλάσο..