Τραγανό καρπούζι γλυκό του κουταλιού


ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά καρπούζι μόνο το άσπρο μέρος
1 ,5 κ γλυκού ασβέστη
3 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
αρμπαρόριζα
χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε τις φλούδες από το πράσινο και το κόκκινο μέρος μένει μόνο το άσπρο κόβουμε τις φλούδες ότι σχήμα θέλουμε βάζουμε τις φλούδες σε νερό με τον ασβέστη αφού τον έχουμε διαλύσει και τις αφήνουμε μέσα 4 ώρες
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις βράζουμε για 2 λεπτά 3 φορές πετάμε το νερό και ξανά ξεπλένουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φλούδες τη ζάχαρη το νερό τη βανίλια την αρμπαρόριζα και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι
Με τον ασβέστη γίνεται πολύ Τραγανό έχω φτιάξει και με λεμόνι αλλά δεν μου άρεσε οπότε προτιμώ αυτό τον τρόπο το μόνο που θέλει πολύ ξέβγαλμα αλλά αξίζει τον κόπο.


Credits:
Βικη Αναματερου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!