
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΙΜΑ
Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4 κ.σ βούτυρο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 2/3 κούπας σέλερι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ αλάτι & 1/4 κ.γ πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κούπα γάλα φρέσκο
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 400γρ ντομάτα κονκασέ
- 1 πακέτο Rigatoni n24
- πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε την κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
- Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι.
- Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή, περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον και τον κιμά. να τσιγαριστούν.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα και ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το ο κιμάς.
- Ανακατέψτε το γάλα και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά.
- Το γάλα σχεδόν θα εξαφανιστεί.
- Προσθέστε το κρασί και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, την ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, την δάφνη και ανακατεύουμε.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τα μακαρόνια αναλόγως τις οδηγίες της συσκευασίας, και σερβίρουμε με την σάλτσα Bolognese και μπόλικο τριμμένο τυράκι.
Δημιουργός συνταγής: Instasuntages