Μελομακάρονα



ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Υλικά
1 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1/2 ποτήρι Φυτίνη
3/4 ποτηριού ζάχαρη
3/4 ποτηριου χυμό πορτοκάλι και 2 μανταρίνια.
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι και 2 μανταρίνια
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ 
1 κουταλιά κανέλα
λίγο γαρύφαλο 
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλακι γεμάτο σόδα
λίγο αλάτι
1 κούπα σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό, εγώ έβαλα μισό γ.ο.χ. και μισό μαλακό)

Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι μέλι

Με το σύρμα χτυπάω το λάδι, ζάχαρη, χυμό με σόδα, κονιάκ, ξύσμα και σιμιγδάλι.
Προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύω απαλά.
Πλάθω τα μελομακάρονα, τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τρυπάω με ένα πιρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν βγουν από το φούρνο τα ρίχνω στο σιρόπι για 1 λεπτό.
Τα βάζω σε πιατελα που εχω πασπαλισει με καρύδια .
Στο τέλος παίρνω ενα πινέλο, το βουτάω στο σιρόπι που έχει περισσέψει περίπου ένα φλυτζάνι και περνάω τα μελομακάρονα.
Τέλος τα πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα!!
Βγήκαν 70 κομμάτια!!



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)