
Υλικά
1 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο1/2 ποτήρι Φυτίνη
3/4 ποτηριού ζάχαρη
3/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι και 2 μανταρίνια.
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι και 2 μανταρίνια
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
λίγο αλάτι
1 κούπα σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό, εγώ έβαλα μισό γ.ο.χ. και μισό μαλακό)
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
λίγο αλάτι
1 κούπα σιμιγδάλι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό, εγώ έβαλα μισό γ.ο.χ. και μισό μαλακό)
Σιρόπι:
2 ποτήρια νερό2 ποτήρια ζάχαρη
μισό λεμόνι
1 φλιτζάνι μέλι
Προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύω απαλά.
1 φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Με το σύρμα χτυπάω το λάδι, ζάχαρη, χυμό με σόδα, κονιάκ, ξύσμα και σιμιγδάλι.Προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύω απαλά.
Πλάθω τα μελομακάρονα, τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τρυπάω με ένα πιρούνι και ψήνω στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όταν βγουν από το φούρνο τα ρίχνω στο σιρόπι για 1 λεπτό.
Τα βάζω σε πιατελα που εχω πασπαλισει με καρύδια .
Στο τέλος παίρνω ενα πινέλο, το βουτάω στο σιρόπι που έχει περισσέψει περίπου ένα φλυτζάνι και περνάω τα μελομακάρονα.
Τέλος τα πασπαλίζω με καρύδια και κανέλα!!
Βγήκαν 70 κομμάτια!!


Βγήκαν 70 κομμάτια!!


