Κολοκυθόπιτα αλμυρή με γλυκιά κολοκύθα



ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Νόστιμο και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά
600 γραμμάρια τριμμένη κολοκύθα
350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
150 ml ελαιόλαδο (αφήνουμε 3κ.σ. για το ταψί)
3 αυγά
1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μπέικιν
250gr φέτα
200 γραμμάρια μυζήθρα νωπή
100gr regato για πασπάλισμα από πάνω
Λίγο αλάτι λόγω τυριών και πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη-λίγη την κολοκύθα, τη στύβουμε ελαφρώς (δε χρειάζεται να φύγουν όλα τα υγρά της) και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί εσωτερικά.


Credits:
Marina Hatzidaki