Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο Νηστίσιμοι



ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΑΔΙ!

Υλικά
500 γραμμάρια ελαιόλαδο (το έχουμε 3 ώρες στην κατάψυξη)
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα
60 γραμμάρια λικέρ μαστίχα ή ούζο
2 κουταλάκια μπέικιν
4 βανίλιες
250 γραμμάρια αμύγδαλα
1 κιλό αλεύρι Ν0 2 κοσκινισμένο (εμένα πήρε 950 γραμμάρια)

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στη λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τρία κομμάτια.
Στο μίξερ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε γύρω στα 40 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα που τη διαλύουμε μέσα στο χυμό λεμονιού και πάνω από το λάδι γιατί αφρίζει, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά και πολύ λίγο (δε θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί θα βγει το λάδι στη ζύμη).
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 28 γραμμαρίων το καθένα, βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και πατάμε με το δάκτυλο μας να γίνει μια λακουβίτσα στο πάνω μέρος.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν τους βγάλουμε τους βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε σχάρα το λιγότερο για 12 ώρες ώστε να απορροφήσει το λάδι και να μην λασπώσει η ζάχαρη. 
Ψεκάζουμε με ούζο ή ροδόνερο και βουτάμε σε ένα βαθύ σκεύος με μπόλικη κοσκινισμενο άχνη, 1 κουταλιά νισεστέ και 1 βανίλια.
ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΛΙΚΩΝ .




Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)