Λαχανοντολμάδες με κιμά στο φούρνο



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω το λάχανο, αφαιρώ το κοτσάνι από κάθε φύλλο και το αφήνω στην άκρη.
Για τη γέμιση τσιγαρίζω λίγο κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, 1 φύλλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Το σβήνω με κρασί, ρίχνω λίγο νεράκι ακόμα και ντομάτα και το αφήνω να πάρει δύο βράσεις.
Σε μία λεκάνη βάζω το ρύζι, εγώ χρησιμοποιώ νυχάκι, κρεμμυδάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, ξερό άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπόλικο λαδάκι.
Ανακατεύω τον κιμά με το ρύζι και αρχίζω το τύλιγμα.
Παίρνω ένα κομμάτι φύλλο από το λάχανο, βάζω στη μία άκρη περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο από τη γέμιση και τυλίγω το φύλλο σαν δαχτυλάκι (ρολάκι), όχι από τις άκρες.
Τοποθετώ το ντολμαδάκι σε ένα ταψί χωρίς να το έχω λαδώσει. 
Φτιάχνω και τα επόμενα ντολμαδάκια με τον ίδιο τρόπο και τα βάζω στη σειρά αλλά να είναι πολύ στριμωχτά μεταξύ τους για να μην μπορούν να ανοίξουν.
Πάντα βάζω μία στρώση ντολμαδάκια στο ταψί.
Από πάνω σκεπάζω τα ντολμαδάκια με το νερό που έχω βράσει το λάχανο. 
Επίσης ρίχνω αρκετό λάδι.
Καλύπτω το ταψί με τα κοτσάνια από το λάχανο.
Σκεπάζω μετά με χαρτί ψησίματος και από πάνω αλουμινόχαρτο. Το εφαρμόζω πολύ καλά στις άκρες του ταψιού.
Ανοίγω τρύπες με μία οδοντογλυφίδα στο αλουμινόχαρτο, να προχωρήσει η οδοντογλυφίδα να πιάσει και το αντικολλητικό χαρτί.
Με αυτό τον τρόπο φεύγει ο αέρας και δεν ξεχειλίζει το ταψί από τα πλάγια.
Το βάζω στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Πρώτη φορά τα έφτιαξα με κιμά και δεν θα χρησιμοποιήσω σάλτσα όταν τα κάνω σκέτα χωρίς κιμά φτιάχνω σάλτσα.
Για τη σάλτσα χρησιμοποιώ ζωμό από κόκκαλα μοσχαρίσια, ένα κύβο κνορ, αλεύρι μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο λεμόνι!!



Credits:
Μαρίνα Μαρινου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!