Θεϊκή Τούρτα λευκής σοκολάτας



ΘΕΪΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
Υλικά
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
1 βανίλια.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι - βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το τσέρκι 28Νο, βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε  προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ
Υλικά
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι για όλες της χρήσεις,
1 βανίλια,
60 γρ. βούτυρο,
100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ με το αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και βάζουμε μέσα το βούτυρο - βανίλια - κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με κουτάλι, ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σιροπιάζουμε.

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 500 γρ. φυτική κρέμα παγωμένη με 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό και τέλος ψιλοκόβουμε λευκή κουβερτούρα και κερασάκια. Μπορούμε να φτιάξουμε την σαντιγί Μους λευκής σοκολάτας.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou