Τούρτα σοκολάτα - φράουλα



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Για το παντεσπάνι:
Χρησιμοποίησα δύο ταψάκια των 25 εκ. και έκοψα το κάθε παντεσπάνι στα δύο, δηλ. έκανα 4 παντεσπάνια.

Υλικά για το κάθε παντεσπάνι:
3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 3 - 4 κ.σ. κακάο (σύνολο 1 κούπα), για να γίνουν σοκολατένια.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο soft
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι μέσα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 3 - 4'.
Βάζουμε σε ταψάκι 25εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 - 35'.

Σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

Βράζουμε για 2' και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε λίγο σπιτικό λικέρ φράουλα, ή κονιάκ,όταν το κατεβάσουμε απ' τη φωτιά.

Για την μους σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
600 ml. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. άχνη

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και ενώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (αφού έχει κρυώσει λίγο) στην σαντιγί.
Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά.

Για την μους φράουλα:
1 φάκελο ζελέ φράουλα
1 ποτήρι ζεστό νερό
600 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, προαιρετικά, για πιο έντονο χρώμα.

Διαλύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και μετά προσθέτουμε το κρύο ζελέ. 
Χτυπάμε μαζί και τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γκανάζ σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχουμε ζεστάνει καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Συναρμολογούμε την τούρτα με παντεσπάνι, σιρόπι, μους και στο τέλος γκανάζ σοκολάτας. 
Εγώ σε μια στρώση μους φράουλας, πασπάλισα λίγες σταγόνες σοκολάτας,ή μπορούμε να βάλουμε κομματάκια κομμένης φράουλας!


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ