
Χρησιμοποίησα δύο ταψάκια των 25 εκ. και έκοψα το κάθε παντεσπάνι στα δύο, δηλ. έκανα 4 παντεσπάνια.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο soft
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για το κάθε παντεσπάνι
3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 3 - 4 κ.σ. κακάο (σύνολο 1 κούπα), για να γίνουν σοκολατένια.1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο soft
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι μέσα στο μπολ του μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 3 - 4'.Βάζουμε σε ταψάκι 25εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 - 35'.
1 κούπα νερό
Βράζουμε για 2' και αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη1 κούπα νερό
Βράζουμε για 2' και αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε λίγο σπιτικό λικέρ φράουλα, ή κονιάκ,όταν το κατεβάσουμε απ' τη φωτιά.
600 ml. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. άχνης
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και ενώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (αφού έχει κρυώσει λίγο) στην σαντιγί.
Για την μους σοκολάτας
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα600 ml. κρέμα γάλακτος
5 κ.σ. άχνης
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και ενώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα (αφού έχει κρυώσει λίγο) στην σαντιγί.
Χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο υλικά.
1 ποτήρι ζεστό νερό
600 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, προαιρετικά, για πιο έντονο χρώμα.ς
Διαλύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και μετά προσθέτουμε το κρύο ζελέ.
Για την μους φράουλα
1 φάκελο ζελέ φράουλα1 ποτήρι ζεστό νερό
600 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο, προαιρετικά, για πιο έντονο χρώμα.ς
Διαλύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και μετά προσθέτουμε το κρύο ζελέ.
Χτυπάμε μαζί και τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
200 ml. κρέμα γάλακτοςς
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχουμε ζεστάνει καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Γκανάζ σοκολάτας
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα200 ml. κρέμα γάλακτοςς
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού προηγουμένως την έχουμε ζεστάνει καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Συναρμολογούμε την τούρτα με παντεσπάνι, σιρόπι, μους και στο τέλος γκανάζ σοκολάτας.Εγώ σε μια στρώση μους φράουλας, πασπάλισα λίγες σταγόνες σοκολάτας,ή μπορούμε να βάλουμε κομματάκια κομμένης φράουλας!




Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου