
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πορτοκάλια
- 1 μεγάλο μήλο κόκκινο
- 2 κιλά ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και πολτοποιούμε την σάρκα στο μπλέντερ.
- Κρατάμε τις φλούδες χωρίς το άσπρο μέρος (καθαρίζουμε πολύ καλά) και βάζουμε κι αυτές στο μπλέντερ.
- Καθαρίζουμε και το μήλο και το πολτοποιουμε και αυτό.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πορτοκάλια, τις φλούδες, το μήλο, τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμόνι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara