Μαρμελάδα πορτοκάλι


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΆ
1 1/2 κιλό πορτοκάλια
1 μεγάλο μήλο κόκκινο
2 κιλά ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και πολτοποιούμε την σάρκα στο μπλέντερ.
Κρατάμε τις φλούδες χωρίς το άσπρο μέρος (καθαρίζουμε πολύ καλά) και βάζουμε κι αυτές στο μπλέντερ.
Καθαρίζουμε και το μήλο και το πολτοποιουμε και αυτό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα πορτοκάλια, τις φλούδες, το μήλο, τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμόνι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.


Credits:
Vasia Zaglara
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ