Νόστιμο Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

ΝΟΣΤΙΜΟ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ


Υλικά:

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γραμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 850 ml νερό
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:

  1. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το καρότο και το λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει το όγκο του.
  4. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό.
  7. Συνεχίζουμε με τον πελτέ σοτάρουμε για 1 λεπτό χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
  8. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ζεστό.
  9. Όσο είναι ακόμα ζουμερό,αποσύρουμε από τη φωτιά.
  10. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
  11. Ανακατεύουμε.
  12. Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  13. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα!!!

Credits: Ελενη Τσιουκανη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Φτιάξτε επίσης:


Σπανακόρυζο με λεμόνι