Αρχική σελίδα ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ Σπανακόρυζο λεμονάτο
Σπανακόρυζο λεμονάτο
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Υλικά 1 κιλό σπανάκι 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πράσο λίγο άνηθο 3/4 φλυτζάνι του ρύζι Καρολίνα χυμό από ένα λεμόνι αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του. Όταν δούμε ό,τι το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάτσει και είναι έτοιμο το σπανακόρυζο.