Σπανακόρυζο λεμονάτο

Σπανακόρυζο

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ


Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • λίγο άνηθο
  • 3/4 φλυτζάνι του ρύζι Καρολίνα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  • Όταν δούμε ό,τι το σπανάκι μαραθεί προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά όλο.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό.
  • Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάτσει και είναι έτοιμο το σπανακόρυζο.

Credits: Ελενη Τσιουκανη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Φτιάξτε επίσης:


Κοκκινιστό Πρασόρυζο