Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο εύκολη και νόστιμη



ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ


Υλικά 

Για τη γέμιση:
  • 350 γρ. σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνηθος
  • 2 μέτρια αυγά
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι

Για το μείγμα ζύμης:
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 400 γρ. νερό
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 270 γρ. γιαούρτι
  • 1,5 κ.γ. αλάτι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. σουσάμι
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι μαζί με το αλάτι και τα πατάμε να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Στραγγίζουμε τα υγρά με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι.
  3. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο σπανάκι.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά τις δύο κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το τυρί φέτα και το πιπέρι.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  7. Προσθέτουμε το μπέικιν μέσα στο αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα
  8. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με χυλό.
  9. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 46×38 εκ. και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  10. Προσθέτουμε το μισό μείγμα από το χυλό και το στρώνουμε με μια μαρίζ ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
  11. Βάζουμε από πάνω την γέμιση και την πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
  12. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο το μείγμα και το στρώνουμε σε όλες τις άκρες του ταψιού.
  13. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.



Credits: