Μηλόπιτα

milopita

ΜΗΛΟΠΙΤΑ



Mια υπέροχη συνταγή για Μηλόπιτα, με λίγα υλικά που έχουμε όλοι διαθέσιμα στην κουζίνα μας


Υλικά

  • 1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ. (125 γρ)
  • 1 κ.γ baking powder
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (115 γρ)
  • 2/3 κούπας ζάχαρη (130 γρ)
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ κονιάκ ή ρούμι
  • 2 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 
 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175℃ στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε ενα πυρέξ. (Το πυρέξ που χρησιμοποίησα έχει διάμετρο 20cm) ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στο πλάι.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  4. Χτυπάμε για 2 λεπτά να αφρατέψουν το βούτυρο με την ζάχαρη. 
  5. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά. 
  6. Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε το κονιάκ και την βανίλια. 
  7. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα να ενωθούν τα μήλα.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 40-50 λεπτά (μου πήρε 50 ακριβώς) ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα το κέντρο. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 
  10. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. 
  11. Η δόση αυτή βγάζει 6-8 κομμάτια.