Κλασικός χαλβάς με πορτοκαλί και κανέλα

Κλασικός χαλβάς

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι, όχι γεμάτο (εγώ έβαλα 1/2 ελαιόλαδο - 1/2 ηλιέλαιο)
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χονδρό
  • 3/4 του ποτηριού του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/4 του ποτηριού του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη καστανή
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • ξύλο κανέλας
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα να πάρει μια βράση.
  2. Τραβάμε από τη φωτιά και ύστερα προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς σε μία μέτρια θερμοκρασία ώστε να μην μας καεί.
  4. Όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή, το βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  5. Στη συνέχεια το βάζουμε στην φόρμα μας.


Credits:

Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ